Notes on using the Library and various shields



SD Kütüphanesini kullanırken aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar

genel bakış

Mikrodenetleyici ve SD kart arasındaki iletişimde, dijital pinler 11, 12 ve 13 (çoğu Arduino kartında) veya 50, 51 ve 52 (Arduino Mega) üzerinde yer alan SPI kullanılır. Ayrıca, SD kartı seçmek için başka bir pim kullanılmalıdır. Bu donanım SS pin - pin 10 (çoğu Arduino kartında) veya pin 53 (Mega'da) - veya SD.begin () çağrısında belirtilen başka bir pin olabilir. Donanım SS pinini kullanmasanız bile, bir çıkış olarak bırakılması gerektiğini veya SD kütüphanesinin çalışmayacağını unutmayın. Farklı kartlar bu işlevsellik için farklı pimler kullanır, bu nedenle SD.begin () öğesinde doğru pimi seçtiğinizden emin olun.

Kitaplığın yardımcı program işlevlerinin bir parçası oldukları için, tüm işlevler ana SD kitaplığı sayfasında listelenmez.

Kartı Biçimlendirme / Hazırlama

(Not: SD karttan bahsedildiğinde, SD ve microSD boyutları ile SD ve SDHD formatları anlamına gelir)

Çoğu SD kart kutudan çıkar çıkmaz çalışır, ancak bir bilgisayarda veya kamerada kullanılmış bir kartınız olabilir ve SD kitaplığı tarafından okunamaz. Kartın biçimlendirilmesi, Arduino'nun okuyabileceği ve yazabileceği bir dosya sistemi oluşturur.

SD kartların kullanım ömrünü kısalttığı için sık sık biçimlendirmek istenmez.

Kartınızı biçimlendirmek için bir SD okuyucu ve bilgisayara ihtiyacınız olacaktır. Kütüphane FAT16 ve FAT32 dosya sistemlerini destekler, ancak mümkünse FAT16 kullanın. Biçimlendirme işlemi oldukça basittir.

Windows : kartınızın dizinine sağ tıklayın ve açılır menüden “Format” ı seçin. Dosya sistemi olarak FAT'ı seçtiğinizden emin olun.

OSX : Açık Disk İzlencesi (Uygulamalar> İzlenceler'de bulunur). Kartı seçin, silme sekmesini tıklatın, Biçim olarak MS-DOS (FAT) seçeneğini seçin ve Sil'i tıklatın. Not: OSX, bir sürücüyü biçimlendirirken aygıta bir dizi "gizli" dosya yerleştirir. SD arabayı OSX'te fazladan dosyalar olmadan biçimlendirmek için Ladyada'nın sitesindeki bu notları izleyin .

Linux : SD kart takılıyken bir terminal penceresi açın. İstendiğinde df yazın ve enter tuşuna basın. Windows, SD kartınızın aygıt adını bildirir, / dev / sdb1 gibi bir şey olmalıdır. SD kartı çıkarın, ancak bilgisayarda bırakın. Aygıt adını kendi adınızla değiştirerek sudo mkdosfs -F 16 /dev/sdb1 . SD kartı çıkarın ve çalıştığını doğrulamak için değiştirin.

Dosya Adlandırma

Adlandırma kuralları söz konusu olduğunda FAT dosya sistemlerinin bir sınırlaması vardır. 8.3 biçimini kullanmalısınız, böylece dosya adları “ NAME001 .EXT” biçiminde olmalıdır; burada “ NAME001 ” 8 veya daha az karakter dizisi ve “EXT” 3 karakterlik bir uzantıdır. Kullanıcılar genellikle .TXT ve .LOG uzantılarını kullanır. Daha kısa bir dosya adına sahip olmak mümkündür (örneğin, verilerim.txt veya time.log), ancak daha uzun dosya adları kullanamazsınız. 8.3 konvansiyonu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Dosyaları açma / kapatma

File.write () yöntemini kullandığınızda, siz flush () veya close () yapana kadar karta yazmaz. Bir dosyayı her açtığınızda, verilerinizi kaydetmek için dosyayı kapattığınızdan emin olun.

1.0 sürümünden itibaren, birden fazla dosyanın açık olması mümkündür.

Farklı Kalkanlar / panolar

SD kartları destekleyen bir dizi farklı kalkan var. Bu liste münhasır değildir, ancak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Arduino Ethernet Kalkanı

Ethernet Kalkanı bir SD kart yuvası ile birlikte gelir. Kalkan Arduino'nuza sığar. Ethernet modülü pin 10 kullandığından, SD kart için CS pin 4 pinine taşındı. SD kart işlevini kullanmak için SD.begin (4) kullandığınızdan emin olun.

Adafruit Micro-SD Koparma Kartı

Bu kart Micro-SD kartları destekler ve kullanabilmeniz için kablolamanız gerekir. Tahtada, Arduino'nuzda GND'yi toprağa, 5v'den 5v'ye, CLK'dan Pin 13'e, pin 12'ye DO, pin 11'e ve CS 10 pinine bağlayın. Zaten 10 pinini kullanıyorsanız, farklı bir SD.begin () 'deki raptiyeyi değiştirmeyi unutmayın.

Sparkfun SD Kalkanı

Sparkfun kalkanı Arduino'nuza uyar ve CS için pin 8'i kullanır. Kartı kullanmak için SD.begin (8) kullanmanız gerekir. Not: Sparkfun kalkanı yakın zamanda güncellendi. Eski sürümler benzer görünüyor, ancak 3.3V veriyoluyla bağlantısı yoktu ve yerleşik hex invertörü yoktu.

Ayrıca bakınız:

Referans Ana Sayfası